tisdag 2 oktober 2012

Legenden Bertil Bengtsson

Igår hade jag förmånen att få lyssna till legenden Bertil Bengtsson (jag är fullt medveten om att kretsen som betraktar en framstående jurist som en legend är något begränsad). Bertil Bengtsson är professor i civilrätt, har varit justitieråd, deltagit i lagstiftningsarbetet och skrivit flera av de böcker vi kommit i kontakt med under juristutbildningen. Trots att han passerat 86 är han fortfarande aktiv på många sätt, bl.a. i undervisningen.

Det är svårt att inte bli imponerad över denna mans kunskaper. Det är dessutom svårt att inte bli förbluffad när han efter ett kort upprop har koll på namnen på det 20-tal studenter som deltog i föreläsningen (som för övrigt handlade om ansvar i kontraktsförhållanden).

Jag kan garantera att åtminstone jag blev lite spak när jag insåg att Bertil har för vana att kontinuerligt under föreläsningen slänga ur sig frågor till studenterna. Det visade sig dock inte var så farligt, då han oavsett svarets kvalitet alltid hittade något positivt att säga och spinna vidare på.

Så vill jag bli när jag blir stor :o)

Läs mer:
Bertil Bengtsson på Norstedts Juridik
Intervju med Bertil Bengtsson på InfoTorg Juridik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar